dilluns, 9 de maig del 2011

Por tu culpa

(Atenció: aquest text pot desvetllar informació sobre l’argument de la pel•lícula o condicionar l'opinió sobre ella . Als interessats en veure-la, es recomana llegir-ho a posteriori. Per si de cas...)

Aprofitant que se celebrava el Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona ens hem escapat per veure alguna coseta de cine. Per horaris i sense saber gaire què s’anava a veure, la pel•lícula triada ha estat “Por tu culpa” . La pel•lícula de la directora argentina Anahí Berner ens explica la historia de Julieta, una mare de dos fills treballadora que intenta mantenir l’equilibri en la seva estressant vida. Aparentment tot funciona més o menys bé fins que un petit accident domèstic trenca totalment aquesta situació i posa a la protagonista i a la seva família en una situació de tensió inesperada.
Pel•lícula modesta, que retrata la quotidianitat i posar l’alterna sobre certs problemes de la societat actual. No emet judicis , però genera moltes preguntes a l’espectador sobre l’excés de zel de la nostra societat enfront els maltractes infantils, la pressió a què ens sotmet la vida quotidiana i les estructures ( i desestructures) de les famílies d’avui en dia. La pel•lícula arriba a angoixar més que pel què explica, pel fet de veure tan factible (i potser fins i tot habitual) el què explica.
Francament recomanable. Esperem que arribi a estrenar-se.

4 comentaris:

acolostico ha dit...

Es en 3D?

Sonia ha dit...

Uix, ésta es de sufrir, ya lo veo...y yo estoy pa sufrir lo justo :-)
Claro que si la estrenan en 3d... :-)))

Marta ha dit...

Temàtica angoixant... no m'acaba d'atreure l'invent

Bororo ha dit...

Doncs si no hagues estat per temes de feina d'ultima hora, aquesta hauria anat a veure...bé, no se si hagués estat d'humor.. no se no se.

I tinc la impressió que la veure a la tele algun dia en el futur