dimecres, 11 de maig del 2011

Última lección en Gotinga


Títol: Última lección en Gotinga
Guió: Davide Osenda
Dibuix: Davide Osenda
Editorial: 001 Ediciones
ISBN: 978-88-96573-90-7


Última lección en Gotinga”, de Davide Osenda ha estat l’última lectura instigada per la mala influencia oficial en tema vinyetes. Un còmic que parla de la hipòtesis del continu i d’altres teoremes . És a dir matemàtica pura. Tema que, així de bones a primeres, a una servidora no és que no li interessi gaire . És que ni en el suposat cas que li interessés està capacitada per intentar entendre-ho. I tot i així recomano la lectura. Les metàfores visuals per explicar conceptes matemàtics són simplement genials. Aconsegueix fer tangible i gràfic idees totalment abstractes. I ho lliga perfectament amb la història paral•lela del professor que dóna la seva última lliçó. Francament curiós i interessant. Tal i com he llegit per alguna banda, qui diu que un còmic no pot parlar de qualsevol tema?
(si a sobre hi ha un cert interès pel tema matemàtic, de debò que quedareu entusiasmats)

3 comentaris:

acolostico ha dit...

Se lee bien, y es bueno explicando el comcepto del infinito, que tiene su miga...

Para continuar con el tema, historia de la lógica matemática y tal, o más bien de los que desarrollaron estas ideas complejas en el siglo XX, ahí está Logicomix editado por Sins Entido, por si se sigue teniendo gusanillo.

Marta ha dit...

M'apunto la recomanació

Sonia ha dit...

Yo como novata necesito recomendaciones más básicas. Entre que solo me he leído 3 cómics y que el tema Matemáticas me da susto mejor lo dejo...