dijous, 23 d’abril del 2009

Testimoni

Aquesta setmana, una experiència nova: testimoni d’un judici. No, no he presenciat cap assassinat (a déu gràcies) Només vaig intentar comprar un pis que no s’ha construït i l’empresa comercial no ha cobrat la seva part de comissions de la nova promotora. Per sort o per desgràcia, vaig viure tot el procés d’inici a fi , amb canvi d’empresa inclosa (els meus malmesos nervis i la gent del meu voltant que ho va patir en poden donar fe) i això em convertia en un “testimoni clau” (...no...no estic fanfarronejant....que m’ho van dir, que no m’ho invento...)

Ha estat curiós. En surto amb algunes conclusions:
- no m’estranya que la justícia estigui col•lapsada. Esparverant el moviment de gent amunt i avall i la de judicis que hi ha en un dia. I un judici és un procés complicat, que acostuma a començar tard i a durar força (convocatòria a 2/4 de 10. Comença amb mitja hora de retard i fins a 2/4 de 12 no em criden. Si tots són igual de llargs...). És insostenible.
- - La veritat no és important....a no ser que la puguis demostrar. I, de vegades, la veritat té molts angles (i cadascú es mira el que li interessa) . No envejo el paper dels jutges.
- La justícia està quedant arcaica... Fotocòpies, togues retro i molt cerimonial . Trobo que fa falta certa actualització.

I ara, a esperar el veredicte. Espero, sincerament, que hagi servit d’alguna cosa. Estaria bé que per variar els toqués pagar els plats trencats als especuladors (que, a més, exhibeixen una prepotència d’allò més insultant)

5 comentaris:

acolostico ha dit...

La justicia es ciega, pero ciega a tantas cosas...

Marta ha dit...

La meva germana va tenir una experiencia en un judici per un accident de transit on ella era la victima (a ulls de tothom excepte dins la sala, podria haver semblat a estones). Conclusio: la justicia no nomes es cega, tambe sorda i muda (o be estava de vacances)

Sort!

Anna ha dit...

La justicia es ciega, pero ciega a tantas cosas...Doncs si...

La meva germana va tenir una experiencia en un judici per un accident de transit on ella era la victimaJustament un altre dels testimonis tb va patir un judici per accident on era la víctima...i va acabar perdent (hi ha advocats molt hàbils).

Sort!Bé...tal i com vaig dir al jutge , "no obtinc cap benefici del resultat d'aquest judici".

I així és (tot i que segons què surti obtindria certa sensació de "justicia".

Replicant ha dit...

La vida no és justa i la justícia de les lleis humanes...sembla que tot és pot capgirar segons com ho apliquis (feta la llei...). En fi, sort que ets un testimoni i no un encausat...

manu ha dit...

La justicia va ciega, como alguno el sábado pasado.

La veritat no importa, gairabé mai...