dimecres, 18 de febrer del 2009

La duda

(Atenció: aquest text pot desvetllar informació sobre l’argument de la pel•lícula. Als interessats en veure-la, es recomana llegir-ho a posteriori. Per si de cas...)



Sinopsis: Ambientada a l’any 1964, “La duda” segueix l’enfrontament que es produeix, en una escola catòlica del Bronx, entre la mare superiora (Meryl Streep) i un mossèn aperturista (Philip Seymour Hoffman) sobre el que cau l’acusació d’uns possibles abusos sobre un dels alumnes.



La pel•lícula és una adaptació de l’obra teatral “Doubt” , guanyadora d’un Premi Pulitzer i un premi Tony. Pel que m’han dit, l’obra de teatre encara porta més a l’extrem la reflexió sobre el dubte. I és que la pel•lícula ens parla d’això: ens presenta un retrat directe (i molt encertat) sobre el dubte, la culpabilitat i la fina línea que separa una sospita legítima d’una paranoica caça de bruixes.
Philip Seymour Hoffman està esplèndid (com sempre) i es mostra capaç d’assumir qualsevol paper. Meryl Streep és Meryl Streep, com sempre. No m’atreviré a dir que no fa un bon paper, però no deixa mai de ser ella fent un personatge (en la meva modesta opinió) . I sorprenents les actrius secundàries (especialment Viola Davis, amb una aparició breu, però impressionant)
Pel•lícula recomanable. I ja els aviso: sortiran amb dubtes... Si poden, vagin a veure-la acompanyats. Interessant fer un debat després sobre les diferents conclusions que ha tret cadascú.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Y el oscar es para...

Anònim ha dit...

ante la duda...

Anna ha dit...

Y el oscar es para...

Ai…dubtes, dubtes….A qui votaré? al Seymour Hoffman,? a Wall.E?, a la Winslet?

Com sempre, moneda a l’aire…

ante la duda...
Dudare humanum est.

Grine ha dit...

Pues yo tenía la duda de ir a verla al cine o dejarla para el dvd más adelante... Lanzaré la monedita al aire también a ver qué sale (y es que me quedan muchas por ver antes, sobre todo Benjamin Button y Revolutionary Road).

Anna ha dit...

Revolutionary Road vista… (y recomendada / muy recomendable)

Pero falta el Benjamín Button, Slumgdog Millionare, The Reader y Vals con Bashir (que tiene una pinta “STUPENDA” )…sólo para empezar..
La peli vale la pena, pero es de las que se deja ver en Dvd…(yo creo que puede esperar)

Grine ha dit...

es de las que se deja ver en Dvd…(yo creo que puede esperar)

Gracias por sacarme de mi duda

Cuando caigan las otras, si no hay nada más interesante, entonces la veré.

Marta ha dit...

Em sembla que et deixare fer la meva porra dels oscar... ;)

Anna ha dit...

Ui...cap "publema"...si veiessis el meu mètode infalible per encertar el millor curt documental, els efectes especials i.. (pito-pito, gorgorito, donde vas...)