dimecres, 16 de novembre del 2011

Drinks Motion



Publicitar els vicis té alguns avantatges . Com que quan arriba el teu aniversari et regalin un seminari/cata de gintonics. Això vam fer a finals de setembre. Una visita a Drinks Motion per fer un immersió a l’apassionat món de les ginebres en dues hores i mitja. Es va fer curt (i es va a trobar una mica més de temps per explicar, amb calma, el tema dels destil•lats, el mètode London Dry i els altres, les botàniques , el negoci de les “premium”, tan de ginebres com de tòniques, i la reivindicació de certes ginebres “clàssiques” que ara no muden, etc.). Però per fer-se una idea bàsica del tema ( la importància de les proporcions, el gel i la copa, el joc de la tònica i les seves bombolles i gas, i la quantitat de “collonades” que es fan ara per tema moda, ..) està prou bé. En resum: 6 ginebres tastades a la valenta i dotze gintònics. Qui no arriba content a casa així?

Aquí va la llista (no hi haurà gaires valoracions. La logística feia difícil apuntar res. I la memòria... el temps i el nombre de tasts la dilueixen...)
1 – Gin Rives amb tònica Blue Tonic (Kass) i llimona
2 – Beefeater 24 amb tònica Fever Tree , julivert i escorça d’aranja.
3 – Ginebra Larios 12 amb tònica Nordic Mist, coriandre 8posat abans de la tònica) i escorça de taronja.
4 – Ginebra Magalhanes amb tònica Boylan i pebre negre.
5 – Ginebra Tanqueray 10 (considerada una de les millors del món. Massa contundent pel meu gust. Gairebé 48º) amb infusió Tanqueray , amb cardamom, ginebró i altres espècies (la bossa de la infusió es posa amb la ginebra una estona i es retira abans de posar-hi el gel i la tònica), amb tònica Schweeppes.
6 – Ginebra Tanqueray 10 amb tònica 1724 , amb llima espremuda i una rodanxa ( o només l’escorça) d’aranja blanca.
7 – Ginebra Tanqueray Rangpur amb tònica Fentiman’s i escorça de llima.
8 – Ginebra G´Vine Floraisson amb tònica Fever Tree i grans de raïm (intens gust de raïm. Per mi, estranya. Com barrejar gintònic amb vi)
9 – Ginebra 7d (set destil•lacions, com el nom indica. Molt aromatitzada. Una ginebra que no sembla ginebra, en la meva opinió. No entrarà a la meva llista) amb tònica del súper Dia (si, va guanyar una menció especial en una cata a cegues de tòniques. A tenir-ho en compte) i unes gotes de bitter (de xocolata o d’aranja )
10 – Ginebra Bulldog amb tònica Blue Tonic (Kass) i regalèssia ( pot ser de “gominola” o de pal. Em falta tastar la versió “de pal). No crec que calgui afegir res sobre aquest gintònic. Un dels meus preferits. A tenir en compte que diuen que la ginebra Bulldog també queda bé amb maduixes (tot i que és una fruita amb molta personalitat i després roba el protagonista al gust a regalèssia de la ginebra)
11 – Ginebra Hendrick’s amb tònica Schweeppes i cogombre. Coneguda ja per tothom. Important posar-hi poc cogombre. Al no tenir closca (o escorça) com els cítrics, és més porós i s’estova i a mesura que passa l’estona augmenta molt el gust . Curiós l’acord comercial entre les dues marques ( d’aquí la campanya de publicitat amb el famós Dr. House)
12 - Ginebra Hendrick’s amb tònica Fever Tree i cogombre, Per apreciar l’efecte de la tònica. Jo el prefereixo amb poc cogombre i amb tònica Schweeppes (més gas i bombolla), que l’afluixa. La Fever Tree és més suau i acaba convertint el gintònic en una bomba vegetal.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

I vols dir que no hi va haver una tretzena cata al Maumau? Em sona, eh?, que tampoc no estic gaire segur.. ;-)

Anna ha dit...

Allò no va ser una cata...que va caure sencer! ;-)

acolostico ha dit...

12 gintonics de una sentada... mareeee

Marta ha dit...

"Qui no arriba content a casa així?"
I donant gràcies que el seminari de marres sigui prop de casa??? :p

Sonia ha dit...

Que regalo más majo...y que resistencia la tuya!

Bororo ha dit...

Ets tan pero tan tant pero tant i tant i tan i tan dolenta...

Per favor...quina enveja...
I després al Mau Mau , per una més.

Amos hombre ya.