dimecres, 2 de març del 2011

Desapareguts / Gervasio Sánchez


Diumenge encara va donar temps de trobar un forat per arribar-se al CCCB a veure l’exposició de fotografies de Gervasio Sánchez Despapareguts” .
Es tracta d’un projecte del fotoperiodista, realitzat entre 1988 i 2010, amb l’objectiu de per documentar la desaparició forçada de milers de persones en diferents conflictes bèl•lics arreu del món. Mirada sobre els estralls que causen aquestes desaparicions en els familiars i la titànica feina dels equips forenses per identificar i informar. Les xifres ( esgarrifoses) es transformen en cares. Exposició relativament breu ( tot i que el material audiovisual requereix certa estona), però terriblement intensa . Et genera moltes preguntes: en quin moment un ésser humà deixa de veure a la resta com a humans? Per què hi ha conflictes que mereixen més atenció que d’altres? (si, Argentina, Xile...Però Guatemala? El Salvador?), Com és que això continua i continua passant? I si celebrem tant la tasca que s’està realitzant en altres llocs ( i la reclamen) per què ens costa tant aquí aixecar la catifa i mirar les nostres foses?
Colpidora. Però imprescindible . S’avisa, però, que no deixa indiferent (teniu temps fins l’1 de maig)

6 comentaris:

acolostico ha dit...

Falti, pero el tema, aix el tema...

De todas formas la iremos a ver en cuanto estrenen también la nueva, sobre Trieste...

Bororo ha dit...

Apuntada i ens aproparem..

I per sort passa cada cop menys.

Sonia ha dit...

Pero aún pasa...había fotos de Colombia de hace dos años!!!!
Una exposición impactante...

Anna ha dit...

Falti, pero el tema, aix el tema...
Durillo....Jo recomano anar a la visita amb un paquet de kleenex (que si, que va a dies i a persones. Em podeu dir bleda, però el nus a la gola no te'l treu ningú)


I per sort passa cada cop menys.

si...però la sensació que l'home és l'únic animal que ensopega 46 vegades amb la mateixa pedra i que no n'aprenem no me la treu ningú de sobre...

Una exposición impactante...

A fe de déu...

Lemming ha dit...

yo quiero yo quiero
corred insensatos!..digo avisad!!

Anna ha dit...

"La Trieste de Magris" s'inaugura el 8 de març a les 19:00 h.

Avisats esteu... :-D