dilluns, 22 de febrer del 2010

Matança

Atenció: algunes imatges poden ferir la sensibilitat de l’espectador (després no em digueu que us ha vingut gana. Jo ja he avisat!)

Diumenge 13 va tocar matança del porc. És el que tenen les dates d’hivern. En aquest cas, a Ca l’Esteve es van sacrificar dos exemplars de 100 i 150 Kg respectivament (feu càlculs de la quantitat de material que hi havia). Com sempre, es tracta d’una jornada “familiar” (és a dir tota la família a “treballar” i , sobretot, a quedar-se a dinar. Què carai! Que així ens veiem, que si no, no hi ha manera!)
La jornada comença amb el sacrifici en si. Una servidora ja fa anys que s’ho perd a consciència (que amb l’edat una cada cop es torna més “sensible” i hi ha coses que prefereix no veure). Un cop fet, inicis de desmembrament i apostes sobre el pes dels animals en qüestió (si, hi ha una part ludòpata. 50 cèntims l’aposta, si no vaig errada).
I comença l’espectacle:

Mig exemplar apunt de començar a ser processat


Començant a desmembrar


Operaris tallant

Trinxant la carn

Tallant ossos

Netejant peus

Lligant budells

Barreja ( aquesta per les botifarres negres: carn, arròs, sang, llardons , sal i pebre)


Lligant ja les botifarres


Catalanes apunt de passar per la caldera


Botifarres negres sortint de la caldera


I, com no, la part d'intendència: fideuà


I un reconstituent a mitja tarda (no sigui que caiguin els ànims)



I aquí tenim una part de la producció final. No està malament ( i no, no van sortir tortes )


(Puc assegurar amb coneixement de causa que les botifarres han quedat boníssimes. )

13 comentaris:

acolostico ha dit...

De cerdo todo se aprovecha.

Cuanta botifarra y ni un solo choricillo, es curioso como por regiones, todo se aprovecha pero de distinta forma...

Anna ha dit...

Doncs no, no hi ha tradició de xoriç. Aquí botifarra negra, blanca (crua i cuita) , catalanes, bull negre, espetecs i llonganisses, pel que fa a el tema embotit (yum-yum)

manu ha dit...

Millor tot allò que sigui natural, i més que el producte d'una matança...

Pepi Toria ha dit...

No fereix la meva sensibilitat... fereix la meva ganaaaaaaaaaa!

Anna ha dit...

Millor tot allò que sigui natural, i més que el producte d'una matança...

Et puc assegurar que no té res a veure amb el que es compra en una botiga...

No fereix la meva sensibilitat... fereix la meva ganaaaaaaaaaa!

Però si he avisat! :-D

Unknown ha dit...

A veure si s'escapa algunacosa eh!!!!
Fa una cara !!!!

Cristina ha dit...

Yum yuuum! A veure si un dia ens hi convides, que a mi aquestes coses em fan ganes de veure (menys la matança en sí, que no puc).

He vist una Hendrick's...:P

Cristina ha dit...

Per cert, lligueu els budells abans de fer les botifarres? a casa ho fem mentre les anem posant a la màquina...

Juanma ha dit...

¿Te han sobrado butifarras? Podemos hacer un quid pro quo...

Y eso digo yo: esa Hendricks en primer plano... :O)

Cristina ha dit...

Y la Fever, que a primer golpe de ojo se me ha pasado...

Anna ha dit...

He vist una Hendrick's...:P

Tracten bé als operaris, no ho negarem!

¿Te han sobrado butifarras? Podemos hacer un quid pro quo...

Alguna cosa tinc al congelador (tot i que no gaire). En podem parlar! :-D

Per cert, lligueu els budells abans de fer les botifarres? a casa ho fem mentre les anem posant a la màquina...

Els amples (per llangonissa, catalanes i bulls ) si. És que quan ens posem a embotir, anem a preu fet! A pinyó!

Marta ha dit...

Que en fa d'anys de l'últim cop que en vaig viure cap. Les imatges rai... d'altres coses són pitjors

Anna ha dit...

Les imatges rai... d'altres coses són pitjors

Definitivament....