dilluns, 15 de juny del 2009

Déjame entrar

Argument: Oskar és un nen de 12 anys que pateix els abusos continuats d’uns companys d’escola. El seu desig de tenir un amic sembla fer-se realitat quan coneix a l’Eli, una noia de la seva mateixa edat que acaba d’instal•lar-se a la casa del costat. Curiosament, l’arribada d’aquest nous veïns coincideix amb una sèrie de misteriosos assassinats a la ciutat...


Finalment m’he decidit a veure”Déjame entrar”. En tenia moltes ganes, però una és poruca de mena (i està farta de passar por en pel•lícules de les quals li diuen que “no, dona, no...No n’hi ha per tant”). I estic satisfeta d’haver-me decidit. Pel•lícula molt interessant, que trenca els clixés de les pel•lícules de vampirs. De fet, és una part relativament secundària de la història, que se centra en l’amistat de dos nens que se senten sols i marginats i que busquen algú on agafar-se.
La veritat és que és d’aquelles pel•lícules que et deixen un estat d’ànim curiós, de les que un cop vistes continues recordant certes escenes , algunes d’una bellesa plàstica impactant. Menció especial mereix l’escena de la piscina, que trenca motlles en la història de les escenes violentes o “gores”. En destaco dues coses: l’encert de càsting dels dos nens protagonistes (la Lina Leandersson és una troballa) i l’increïble fredor que transmeten els països nòrdics a través del cine (i no estic parlant dels metres de neu que es veuen a la pel•lícula). És una sensació que traspuen totes les pel•lícules nòrdiques que he vist (ja siguin sueques, daneses o noruegues): incomunicació, soledat, alcoholisme, famílies desestructurades i fred (però fred vital, d'aquell que sembla que et surt de dins) No venen pas ganes d’anar-hi a viure.

Molt recomanable.

10 comentaris:

acolostico ha dit...

Cuanto tiempo libre, y dinero para cine...

Pero se pierde las sesiones buenas...

Así que tenemos que ir alargando la lista?

Marta ha dit...

Que té abonament de deu pelis pel cine??? :p

Anna ha dit...

Cuanto tiempo libre, y dinero para cine...

És un tema de gestió: dedicar el temps a això i no a altres coses.
I pel que fa al finançament, mentre no se t'acudeixi demanar beguda al cine ( 2,80€ un pot d’aigua amb sucre i colorants de mida petita? Estan de guassa...)

Pero se pierde las sesiones buenas...

Sesiones buenas… ehem….

Así que tenemos que ir alargando la lista?

Home…si no es dedica a escurçar-la en algun moment...em temo que si… (o no. En vistes de les pelis que va a veure al cine, no sé si aquesta encaixa en l’estil :-P)

Que té abonament de deu pelis pel cine??? :p

Què més voldria! Ai....Si enganxés un carnet de premsa…. Llavors si que faríem mal!

Pepi Toria ha dit...

Té bona pinta aquesta. Servidora també és una mica poruga i no m'agrada trobar-me amb segons quines coses... tinc la sensació de que ja feia temps que s'havia fet aquesta peli i n'havia sentit a parlar.

Pepi Toria ha dit...

"Låt den rätte komma in"
podria ser un sofà-llit de l'IKEA o un pot d'arengades amb essència de romaní...

Anna ha dit...

tinc la sensació de que ja feia temps que s'havia fet aquesta peli i n'havia sentit a parlar.

Se'n va parlar força durant el passat festival de Sitges (on va aconseguir premi). I ja fa dies que volta per la cartellera (que una va tard...)

Però confirmat...Val la pena.

"Låt den rätte komma in"
podria ser un sofà-llit de l'IKEA o un pot d'arengades amb essència de romaní...


Juàs! Bé...IKEA té a bé d eposar noms més curts (que no entenedors). Però si, l'opció peix fumat de color indefinit encaixa força bé.

Grine ha dit...

Tiene imágenes que no se olvidan con facilidad, bellas y terribles depende del momento. Y gélidas, como la sensación de soledad que transmiten los dos niños protagonistas. De lo mejorcito del año (por el momento).

Anna ha dit...

Y gélidas, como la sensación de soledad que transmiten los dos niños protagonistas.

No me puedo quitar la cabeza la escena en que Eli le pide a Oskar que se ponga en su lugar....

manu ha dit...

He llegit bones crítiques (a banda de la teva). També la tinc al meu arxiu.

Anna ha dit...

Impressionant la capacitat de disc dur, Sr. Manu... Té allà tot un videoclub!