dilluns, 13 d’abril del 2009

Gran Torino

(Atenció: aquest text pot desvetllar informació sobre l’argument de la pel•lícula o condicionar la opinió sobre ella . Als interessats en veure-la, es recomana llegir-ho a posteriori. Per si de cas...)

Argument: Walt Kowalski és un treballador de la indústria de l’automòbil jubilat, veterà de la Guerra de Corea, irascible, desfasat i geniüt, que s’acaba de quedar vidu. Els veïns de tota la vida han marxat i el barri s’ha anat emplenat d’immigrants hmong, del sud-est asiàtic, que ell avorreix. Fastiguejat pels canvis que veu en el seu entorn, ha decidit llançar la tovallola i esperar que arribi la seva hora.
Però una nit algú intenta robar el seu Gran Torino de l’any 72...

Nova pel•lícula del Sr. Eastwood., la que diuen podria ser el seu testament com a actor (tot i que continuarà fent de director mentre les forces aguantin). Potser no és la seva millor pel•lícula (jo em continuo quedant amb “Sin perdón” i “Mystic River”), però ja els agradaria a molts ser capaços d’explicar les històries com ho fa ell, tractant temes tan grossos com la violència i la intolerància, la crisi de valors, d’una manera tan aparentment senzilla,. Cert que el paper està fet a mida, però en aquest cas no és un comentari negatiu. Surts amb la sensació que només ell podia fer-lo. I fins i tot li perdones certes llicències que es permet de cara, potser, a emocionar a la platea.
Un gran narrador explicant bé una història. Què més es pot demanar?

8 comentaris:

Grine ha dit...

Últimamente he hablado con bastantes personas que han visto la película y el comentario es unánime: una película excelente, de las de relaciones humanas bien contadas y es que entre tanto "fx" se agradece una buena historia con buenos personajes.

acolostico ha dit...

Me parece que ya la veremos en la tele...

Anna ha dit...

se agradece una buena historia con buenos personajes.

Pues si, Grine. La verdad es que si.

Me parece que ya la veremos en la tele...

No es lo mismo, no es lo mismo.
(i jo aquesta la recomano en V.O, la veritat...)

Marta ha dit...

Encara la tinc pendent... pensava que cauria aquesta setmana santa però al cine al poble va ser la que va caure per setmana santa a favor de vagi a saber què... A veure si els suïssos encara la fan

Replicant ha dit...

Com ha anat la reentrée?, veig que de moment, amb post i tot!.
És una bona película, i molt bo el gir final que fa la història.Jo la vaig veure en versió doblada però m'han dit que Mr Eastwood té veu de persona gran...com correspon!. I sí, jo també crec que hi fa un testament de tot allò que ha desaparegut (tot un món).

manu ha dit...

Me parece que ya la veremos en la tele
... desde internné.

irascible, desfasat i geniüt
Em sembla que soc jo.

Marta la que (aquest cop) ja havia vist la peli abans ha dit...

Una gran pel·lícula.
Val del tot la pena, fins i tot si et toca veure-la en versió doblada...

Anna ha dit...

A veure si els suïssos encara la fanMaleïda inestabilitat de cartellera... Ens ho posa difícil...

Com ha anat la reentrée?En resum...puaj....

però m'han dit que Mr Eastwood té veu de persona gran...com correspon!Cert...Crec que és un valor afegit, la seva veu.

... desde internné....piratilla...

Una gran pel·lícula.Val del tot la pena, fins i tot si et toca veure-la en versió doblada...Si...però té la seva gràcia veure les traduccions d'algunes expressions.. .(Yum-yum / Yogur i tal..)