dilluns, 10 de març del 2014

Her / Nebraska / Nymphomaniac vol. 2

(Atenció: aquest text pot desvetllar informació sobre l’argument de la pel•lícula o condicionar l'opinió sobre ella . Als interessats en veure-la, es recomana llegir-ho a posteriori. Per si de cas...)

Her L’última meravella del director Spike Jonze: La història d’amor d’un home que es dedica a escriure cartes per altre gent i el seu sistema operatiu. Reescriptura d’un drama sentimental utilitzant les eines de la ciència ficció, plantejant un relat impossible que dóna un aire diferent a les reflexions sobre la solitud, la por al compromís i a la felicitat . Una pel•lícula trista, melancòlica, preciosa i precisa que m’ha reconciliat amb el Sr. Joaquin Phoenix com a actor (perfectament mesurat pel paper) . No entenc com encara no l’heu anat a veure... 
Imprescindible. 





Nebraska Una altra “road movie” del director Alexander Payne. Woody Grant, un avi sorrut amb símptomes de demència, creu que ha guanyat la loteria i aconsegueix que el seu fill David l’acompanyi de viatge per cobrar el premi. El viatge permetrà al fill aprofundir en la relació amb el seu pare i entendre una mica més el seu sistema familiar. Tendra, tragicòmica i veraç, és una petita gran pel•lícula. D’aquelles que passen injustament desapercebudes per la cartellera. Feia molt de temps que no reia al cinema. Cal veure-la. 



Nymphomaniac Vol. 2 Segona part (literal) de l’última pel•lícula del director Lars Von Trier , que per motius comercials ( i en la meva opinió totalment desafortunats) ha estat estrenada en dues parts. Ara ja podem opinar amb la visió complerta i puc reafirmar que és una pel•lícula fallida. Continuo trobant la història forçada, i amb alguns errors de càsting força grans. Hi ha algun moment que fa honor a la reputació del seu director (que incomoda i que remou) . Físicament explícita i en alguns moments dolorosa, tornem a trobar un personatge “innocent” que es vol redimir, però que l’entorn no li permet. Malauradament tot queda diluït. 
Prescindible

3 comentaris:

acolostico ha dit...

Se ha reido en el cine???? Paren máquinas...

Apuntamos Her, para cuando pueda ser, o algo.

Anna ha dit...

@acolostico

He estat apunt de dedicar-li la frase...

(quina fama més injusta ...)

Marta ha dit...

Apuntem les dues primeres, tot i que fa que no vaig al cine... puff...