dilluns, 16 de setembre del 2013

Variat de cinema

(Atenció: aquest text pot desvetllar informació sobre l’argument de la pel•lícula o condicionar l'opinió sobre ella . Als interessats en veure-la, es recomana llegir-ho a posteriori. Per si de cas...) 



Teníem ganes de veure Elysium arran dels comentaris elogiosos de gent que ja l’havia vista (i de les bones crítiques que va tenir “District 9”, l’anterior pel•lícula del director). La cosa prometia. Per desgràcia, el resultat no és rodó. Després d’un bon inici (el plantejament del film és correcte i interessant, amb una bona dosi de denúncia), la pel•lícula acaba dirigint-se cap a un final massa convencional ( es noten les mans dels productors “made in Hollywood”) amb una resolució de conflictes poc acurada i algunes cosetes que grinyolen una mica. Estereotips , certs missatges mastegats per si no els entenen. (què voleu que us digui, això que a la terra es parla castellà i a Elysium francès em va semblar innecessari), personatges plans ( el “malo malísimo” arriba a semblar una broma), etc. Malgrat el que pugui semblar per aquest comentari, no és una mala pel•lícula. Però podria haver estat molt millor . 



Si Michael Haneke parla de les pel•lícules de Ulrich Seidl definint-les com a “mitjons pudents” a tall d’elogi, gairebé que ens veiem obligats a anar a veure aquest film (primer d’una trilogia que havia de ser, de bones a primeres, una única pel•lícula). Paraíso: Amor, daneses de viatge a Kenia a la recerca de turisme sexual. El que vindria a ser una patada a les pilotes. Seguint una mica l’escola del manifest Dogma, no maquilla ni amaga res (i te n’adones de com hem entrat en un cinema “políticament correcte” total que ens amaga i ens dissimula moltes coses). I si, tot i tenir certes escenes còmico-tràgiques, resulta colpidora.. Imprescindible.

3 comentaris:

acolostico ha dit...

Cines, con butacas y tal?

Elysium para cuando salga en dvd... La otra para La 2.

Marta ha dit...

Em sembla que no... Aquí ara esperant l'estrena de "Before Midnight", que allà va quedar pendent

Bororo ha dit...

Paging Marta.. o com es digui



No i no... de no.. a cas algun dia si no tinc res més a fer.

I eso que Elysium el vaig tenir anunciat fins a la sopa en las americas