dilluns, 23 de setembre del 2013

Sa història des senyor Sömmer

Divendres ens vam apropar al Círcol Maldà. Pep Tosar s’acomiada de la sala que dirigia dels del 2008 ( per una cosa tan trista com que els propietaris no renovin el contracte de lloguer) recuperant “Sa historia des senyor Sömmer”, preciós relat de Patrick Süskind (il•lustrat pel gran Sempé) . 
 El muntatge, que va néixer l’any 1994 , ja el vam veure al 2004 quan el van reposar a la sala Muntaner precisament amb motiu del desè aniversari de l’espectacle. Però teníem moltes ganes de repetir-lo (i aprofitar per acomiadar aquesta estada del Sr. Pep Tosar a la sala, on ha ofert muntatges excel•lents ) 
L’obra (i el relat) és un monòleg d’un nen que ens relata la seva infància al poblet d’Obernsee i els seus encontres casuals amb el Sr. Sömmer que dóna títol a l’obra: un breu viatge pel pas de la infantesa a l’edat adulta tendre, en alguns moments divertit i molt emotiu, portat magistralment pel Pep Tosar (actor majúscul), en mallorquí (una delícia per les orelles) amb una escenografia minimalista (el Círcol Maldà, aquesta sala que és com un menjador d’una casa on et conviden a un cafè) . 
Imprescindible. Esperem que aviat es trobi un nou espai on dur a terme nous projectes (i tornar a repescar aquest, per què no?) . Si no teniu temps d’anar-hi abans del 29 , com a mínim agafeu el llibre i llegiu-vos el relat. Me’n donareu les gràcies.

3 comentaris:

Marta ha dit...

Apunto la referència del relat, que em sembla que abans del 29 m'agafa una mica lluny... ;)

Bororo ha dit...

Mare de deu que fora del teatre estic.. que fora.

Però era important sí.. aishhh

Anna ha dit...

Sr. @kilocurie , vaig comprar el dvd. Li deixo quan vulgui !