dimecres, 1 de maig del 2013

Contra l' amor

Estrenada per fi per les nostres terres “Contra l’amor” , segon text que conforma la trilogia “a la contra” del fantàstic dramaturg (i millor persona) Esteve Soler . 
Per si a algú a aquestes alçades encara se li ha escapat, servidora és una fan declarada dels textos del Sr. Soler. I tenia moltes ganes de veure aquesta obra, que havia tingut l’honor i el plaer de llegir fa un temps, representada. 
I em reafirmo en el que ja intuïa: per mi, el millor text de tots tres. No és tan que sigui el més ben escrit, com que el tema que tracta , les relacions personals, és molt més proper a l’espectador – lector que temes més racionals com poden ser el progrés, la democràcia, el (abús de) poder (tractats en els altres dos muntatges). I , per tant, l’impacte arriba més i d’una altra manera. 7 històries sobre amor, sexe, sentiment de pèrdua i de pertinença, relacions personals, amb humor negre, surrealisme i mordacitat . I que deixa petja. Un cop a casa et van venint frases i/o imatges per reflexionar...(Qui no es vegi reflectit en alguns dels “ No m’agrada que...” d’una de les escenes, que tiri la primera pedra...) 
I a més, en la meva modesta opinió, portat a escena amb el millor equip artístic de tots tres i amb el millor muntatge . Molt solvents els actors (menció especial per Dani Arrébola , que participa en els tres muntatges, fent una marató teatral majúscula el dia que es representa la trilogia sencera) i molt solvent la posada en escena, minimalista i molt efectiva. El director Carles Fernández Giua ha potenciat la part humorística del text. I malgrat el meu conegut escepticisme sobre aquest punt (i la meva devoció per la part de mala llet dels textos) he de dir que funciona i molt bé. 
Les crítiques fan referències a Calders, Brossa i Buñuel... Tot i que sé que no hi ha gaires fans a la sala, us aviso que teniu temps fins el 12 de maig.
Jo de vosaltres hi aniria....

3 comentaris:

acolostico ha dit...

Esta es la que no he visto, pero...

Sonia ha dit...

Argrrr! espero poder ir!!!!

Marta ha dit...

Mmm... potser... tot i que ja sap que jo de la darrera no en vaig sortit massa convençuda