dilluns, 30 d’abril del 2012

Enfoteu-vos-en


Títol: Enfoteu-vos-en
Autor: Diversos autors
Col•lecció: Humor, 15
Editorial: Angle Editorial
ISBN: 978-84-15002-93-2



Recopilació de vinyetes de 45 ninotaires sobre la crisis econòmica i altre temes com el 15M, els indignats, les retallades, la corrupció política, la banca, l'habitatge, les eleccions, etc. Agrupades en aquest llibret en benefici de la Fundació Arrels. Molt interessant per descobrir dibuixants que es desconeixen i per recordar que quan van més mal dades l’humor passa a ser imprescindible per intentar sobreviure. Costa resistir-se a comprar aquest llibret. I si a més pots assistir a la presentació i emportar-te de regal una bonica dedicatòria de l’admirat Miquel Ferreres, no es pot demanar res més. Interessant el debat: les repercussions de la crisis a la professió (molts dibuixants es troben a l’atur). Una llàstima si tenim en compte que a les vinyetes és on s’acostuma a fer la millor opinió d’actualitat. Però no per això decau l’humor i la crítica. I esfereïdores les dades que presentava la Fundació Arrels: unes 3.000 persones necessiten assistència de serveis socials a Bcn, 700 de les quals aproximadament viuen al carrer. La conclusió: estem més a prop de la situació dels de baix que dels de dalt.
Recomanat , com no.

4 comentaris:

acolostico ha dit...

La reacción gráfica a la crisis ha sido a mi ounto de ver la más rápida y más certera, la literaria no ha legado, el cine no acaba de funcionar y musicalmente no hay respuesta.

Nos quedan los dibujantes muchos de ellos más que clarividentes, y también de la escala más débil.

Anna ha dit...

Jo ja fa temps que dic que la millor opinió als mitjans es fa a les vinyetes (on sembla que encara es donava llibertat absoluta als creadors).
I és potser un mitjà més àgil per reaccionar que no pas la música, la literatura o el cine...
Però de totes maneres té raó. Certs sectors sembla ser que no han donat el que es podria esperar d'ells..

Llàstima que cada cop hi ha menys espai pels dibuixets als diaris (quins temps quan es dedicava una o dues planes senceres...)

Mals temps per la creativitat...

Sonia ha dit...

La situación actual da escolofríos. Cualquiera puede acabar pidiendo ayuda a la Fundació Arrels...Al menos los humoristas le ponen un poco de gracia al tema...

Marta ha dit...

Enfotre-se'n de tot plegat... una de les poques coses que encara és gratis... ains...