dimecres, 28 de març del 2012

Las malas hierbas

(Atenció: aquest text pot desvetllar informació sobre l’argument de la pel•lícula o condicionar l'opinió sobre ella . Als interessats en veure-la, es recomana llegir-ho a posteriori. Per si de cas...)

Sinopsis: El film narra la trobada d'una dona, Margueritte (Sabine Azéma), a qui li roben la seva cartera, i d'un home enigmàtic, Georges (André Dussollier) que la troba.
Per a Georges, que ha examinat els documents d'identitat de Marguerite, no es tracta de simplement de lliurar a la policia la cartera vermella que ha trobat. Tampoc Marguerite aconsegueix recuperar-la sense que desperti en ella una creixent curiositat per descobrir qui la va trobar




Última pel•lícula del veterà director Alain Resnais, on ens explica una història d’amour fou de manera poc convencional. Personatges lligats per l’atzar que actuen de manera poc racional als ulls de l’espectador. La història se’ns explica com un conte on el director juga amb la narrativa i les imatges, amb un humor sorneguer. Personalment el film em va funcionar fins a la meitat del metratge. Entenc el mèrit del què proposa el director, però no és fàcil entrar-hi. A partir de cert punt es fa difícil entendre l’evolució dels personatges. La idea és que a tots ens passen pel cap coses que no durem mai a terme. El personatges de la pel•lícula si (I aquest és el joc: Aquesta pel•lícula no s’ha d’endentre. S’ha de sentir). El final, absolutament desconcertant.
Interessant per veure com es pot explicar una història de manera diferent,mantenint la indepèndencia de les modes imperants. Però no és una pel•lícula de bon recomanar.

5 comentaris:

acolostico ha dit...

'Personatges lligats per l’atzar que actuen de manera poc racional als ulls de l’espectador' Star Wars

'La història se’ns explica com un conte on el director juga amb la narrativa i les imatges' Star Wars

Poco convencional, vamos bodrio a la europea?

el bandero ha dit...

Aquesta no la posarem a la llista...

Marta ha dit...

No em sonava i em sembla que quedará així...

Sonia ha dit...

Va ser que no...la dejaremos pasar...

Bororo ha dit...

Ok, docns no.. no cap problema