dijous, 16 de juny del 2011

El petit príncep



Títol: El Petít príncep (còmic)

Autor: Joann Sfar

Editorial: Salamandra

ISBN: 978-84-9838-277-8



Ja que patrocinem una col•lecció (però quin nebot més guapo que tinc #algúhohaviadedir) , ens n’aprofitem per obtenir lectures. Tenia molta curiositat per veure com se n’havia sortit Joann Sfar intentant adaptar una obra mítica de la literatura sense morir en l’intent. S’ha de ser valent per intentar traslladar en còmic la història de “El petit príncep” , una obra llegida, admirada ( per alguns fins i tot sobrevalorada) i amb una imatge universal que tothom té al cap.
Es tracta d’una adaptació literal. Sfar ha estat respectuós i fidedigne amb l’obra de Saint-Exupery. Per alguns això ha estat un error (falta de risc i de personalitat). És cert que no la porta al seu terreny. La contrapartida és que deixa intacte el missatge. És cert que no arrisca i potser no aporta res de nou (és una adaptació, no una versió), però funciona perfectament. I a nivell visual, a la tercera pàgina t’oblides completament dels dibuixos de l’original i et deixes acompanyar pel petit príncep d’enormes ulls blaus.

Té francament mèrit. A mi m’ha semblat un treball excel•lent. I ha estat un bon revulsiu rellegir aquesta història.
Per què...vosaltres sou dels que veieu un barret o una boa que s’ha menjat un elefant?

5 comentaris:

acolostico ha dit...

Mira que sigo a Sfar. Pero este me falta, el principito se me resiste.

Marta ha dit...

El de Saint-Exupery és l'únic llibre que tinc en tres idiomes diferents (i sense ànims de coleccionar-lo)... bé o tindria si ma germana no em tingués segrestada la versió catalana!

Bororo ha dit...

Com es possible.. que aixo de l'elefant i el barret es una cosa de la nostra generació? o de les nostres escoles? Es de barcelona-provincia? o es una cosa dels 80?

Vols dir que els que tenen vint i pocs s'ho pregunten?

En qualsevol cas... curtet curtet i facil de menjar.. segur.

Sonia ha dit...

El Petit Príncep...un clásico leído hace muuuuchos años. Debería releerlo porque solo recuerdo el sombrero y la boa...

Anna ha dit...

@acolostico

no sabria què dir-li. Jo només he llegit "El gato del rabino". I pel que he llegit, als fansfans de Sfar no els ha agradat. Però a mi em sembla molt recomanable.

@Marta
Tres? Així tu també fas col·lecció! :-D

@Bororo
Doncs no ho sé...No sé si ara es lelegeix aquest llibre.
El que puc dir que dos dels meus nebots han llegit el còmic. Una va acabar plorant pq el trobava molt trist i l'altre va acabar plorant i no el va acabar pq el trobava molt trist ( #nebotsguaposisensibles)

@acolostico

Fàcil de rellegir... I crec que una relectura en edat "adulta" és interessant.