dilluns, 20 de juny del 2011

Contra el progrés



Divendres de teatre. Cap a La Farinera del Clot per veure “Contra el progrés”. Ja coneixíem el text i n’havíem vist un muntatge anterior. Molta curiositat per veure una nova versió i per veure a un artista en acció. Exercici interessant per veure com un text es pot interpretar de diferents maneres, potenciant-ne unes parts o unes altres en funció de la visió del director. En el cas d’aquest muntatge s’ha optat per donar més èmfasi a la part humorística / satírica. Opció més que vàlida (i que segurament ajuda a què funcioni millor de cares al públic). Però no és la meva opció preferida. Personalment penso que dilueix la mala llet del text (prefereixo un muntatge més cru. Però això ja va a gustos). Mateixa postura que tinc amb els esquetxos de transició que es van col•locar entre escena i escena, útils per mantenir a l’espectador entretingut mentre es realitzaven els canvis dalt de l’escenari i que crec que van funcionar i agradar força (a mi, sincerament, em grinyolaven una mica)
A partir d’aquí, esforç i imaginació. Algunes inseguretats dalt de l’escenari per part d’alguns actors, i en alguns casos manca de contundència, però en general més que correcte. Com sempre, algunes escenes funcionen millors que d’altres. L’escena de l’estació de tren continua sent la meva preferida (trobo el text rodó). I la primera, que llegida impacta, és probablement la més difícil de dur a terme i en els dos muntatges que he vist no acaba de funcionar.

Propera parada, esperem que “Contra la democràcia” al Grec.

6 comentaris:

acolostico ha dit...

Pero como, que no le gusta el humor? COmo es eso... Prefiere las cosas serías? Por qué? Por qué? :P

Anònim ha dit...

Jo estic amb l'Anna: contra més cru, millor. I amb molt sarcasme: que se't geli el riure a la boca és potser la millor forma de sotregar a la gent. Pero bueno, llamadme radical :-D

Organització: Busquem data per "Contra la democràcia" :-)

Sonia ha dit...

No puedo opinar, no he visto ninguno de los dos montajes. Espero entonces el Grec...

Marta ha dit...

Jo només he vist aquest de muntatge. I les escenes doncs algunes millors que d'altres.

Bororo ha dit...

La crudeza de la critica inmesiricorde :)

Anna ha dit...

@acolostico

Me gusta el humor (segons quin, segons a on, segons com...Si, perepunyetes. Ho sé. Forma part del meu encant)

@eleternoaprendiz

Amén!
I a coordinar agenda ( que ens han exclòs de la primera intentona)

@Zonia

a veure si coordinem ( o cauen invitacions d'última hora a l'EPC)

@Marta
Totalment d'acord

@Bororo
Cruesa al text.
I la crítica s'ha portat bé, no ho negui ( a sobre que li paga un gintònic per tal que es recuperi...Desagraït! :-P )