dilluns, 4 d’abril del 2011

La presa

Ens hem tornat a apropar a la Biblioteca de Catalunya per veure un altre espectacle de La Perla 29. Aquest cop “La presa”, text de Connor McPherson , autor que encara no coneixia. La historia es desenvolupa en un pub d’una localitat rural d’Irlanda on els parroquians maten cada tarda el temps sense gaires novetats. L’arribada d’una dona provinent de Dublin , que decideix instal•lar-se per una temporada a la localitat, trenca la monotonia i durant un vespre, entre cervesa i cervesa, van sortint històries,m és o menys personals, que ens mostren la realitat d’aquests personatges. L’acció transcorre a temps real, sense canvis d’escenari ni salts temporals. Simplement un retall de vida quotidiana. Tal i com diu el director, Ferran Utzet, al dossier de premsa: “ Poca cosa més hi passa, a La Presa. No hi ha acció. No hi ha històries d'amor, xantatges,venjances, bons i dolents. Però passa quelcom meravellós: que captura un tros de vida.” No es podria explicar millor. Text on aparentment no passa res, però es diuen i se’ns expliquen moltes coses. Excel•lent muntatge de la companyia. L’escenografia reprodueix un pub irlandès a la perfecció ( per on pots passejar si arribes puntual), amb tirador de cervesa que funciona inclòs. L’equip artístic, en estat de gràcia. El sempre solvent Ramon Vila, els per mi desconeguts encara Jordi Coromina, Armand Villén i Oscar Intente i l’excel•lent Montse Germán ( actriu que , a l’igual que la Clara Segura, no ha obtingut encara el reconeixement i la repercussió per la seva feina que es mereix).
Com sempre, copeta de vi de gentilesa abans de l’obra. I després, possibilitat de comprar entrepans al mateix pub de l’escenari. Anar a teatre a la Biblioteca de Catalunya és un luxe.
Fins el 17 d’abril. Imprescindible. No badeu.

7 comentaris:

acolostico ha dit...

Mandelocualo?

El tema cerveza es lo que más me llama, te la puedes trincar o no?

Marta ha dit...

M'apunto la recomanació

Bororo ha dit...

Lss conec aquestes obres... com que no sabia ben be que era ho he llegit tot.. i ara no se si anar-hi.. potser a la seguent, pel lloc i sense llegir la història.. aishhh que despiste la biblioteca de catalunya em sona a lectura de text més que no a teatre.

babau que es un!!!

Sonia ha dit...

Tengo entradas para el sábado que viene, así que comentaré una vez vista... Pero de momento todo lo que he visto en la Biblioteca de la Perla me ha gustado...

Anna ha dit...

@acolostico

La cervesa la vam anar a fer a fora. No sé si ladeixen tastar al públic. Però els actors es posen les botes durant la funció..

@Marta
Apunti, apunti. Val francament la pena.

@Bororo
La programació de la Perla 29 a la Biblioteca, en majúscules a l'agenda! De debò. Totes les que hi he vist, de bones a "gallina de piel" (no sé si trobaré res que superi la versió d'Antígona que hi vaig veure fa uns anyets...)

@Zonia

Espero el comentari un cop vista!

Sonia ha dit...

Obra vista! impresionantes los monólogos, los actores los bordan. Escenografia fantástica, muy bien ambientado. Y digo yo que el alcohol será de broma pq si no....menudo aguante!

Anna ha dit...

@Zonia
Ja m’imaginava jo que us agradaria… :-D
La veritat és que és un muntatge rodó… I l’espai que han creat és tan especial...

(i no sé jo...que alguna ampolla s’obre de veritat...)