dilluns, 7 de març del 2011

Valor de ley

(Atenció: aquest text pot desvetllar informació sobre l’argument de la pel•lícula o condicionar l'opinió sobre ella . Als interessats en veure-la, es recomana llegir-ho a posteriori. Per si de cas...)

Valor de ley (True grit) , l’última pel•lícula dels germans Coen, basada en la novel•la de Caharles Portis ( i el film de Herny Hathaway rodat l’any 1969, amb John Wayne, que no he vist) , ens explica la història d’una noia adolescent que contracta un agutzil (amb certa tendència a la violència i a la beguda) per perseguir l’assassí del seu pare. Història de la relació entre uns personatges amb valors morals diferents que es mouen en un medi hostil.
Excel•lent revisió del gènere dels westerns. I dic revisió per què, tot i que es tracta aparentment d’un western clàssic, els germans Coen aconsegueixen portar-lo al seu terreny i afegir-hi el seu toc personal (amb el seu peculiar sentit de l’humor, el seu hiperrealisme, el seu peculiar ritme narratiu, ...) respectant les claus del gènere.
Més que recomanable.

6 comentaris:

el bandero ha dit...

Ens ho apuntem. La veritat és que veure una de "pistoleros y vaqueros" a la pantalla gran teu el seu que, i si a més tenim la seva recomanació: passarà als primers llocs de la llista.

Sonia ha dit...

Totalmente de acuerdo con la recomendación. Tiene unas cuantas escenas muy "Cohen" ...lo dejaremos aquí para no desvelar hechos transcendentes ni remover dolencias personales ;-) ( escenas que fan pupa vaya )

Bororo ha dit...

Comento , comento sense llegir, epr dir que estic per aquí.. spoiler, spoiler.. quan l'hagi vist i retorno...

Marta ha dit...

"...it would be ok" ;)

I comentant amb mon pare que té més fresca a la memòria la del John Wayne, el primer que em diu és "és la que hi ha una escena cap al final que...". Pozi, la mateixa ;)

acolostico ha dit...

Mucho cine mucho cine, pero no ha visto el clásico? bah

Esperemos que no sea como el remake de ladykillers, que mucho Coen pero era para matarlos...

Anna ha dit...

@el bandero
Val la pena, de debò

@Zonia
¿Dedos? ¿lengua? ...I el cavall? ...aaaiii...

@Bororo
0 spoilers, crec (s'intenta anar amb compte)

@Marta
:-D

@acolostico
Moltes llacunes amb els clàssics. ( algú ha dit que no ha vist encara "Casablanca"?) "Ladykillers", cap de les dues vistes. Però és que falta temps, no es pot estar per tot, falten hores...