divendres, 18 de febrer del 2011

Biutiful

(Atenció: aquest text pot desvetllar informació sobre l’argument de la pel•lícula o condicionar l'opinió sobre ella . Als interessats en veure-la, es recomana llegir-ho a posteriori. Per si de cas...)


Vista “Biutiful” d’ Alejandro González Iñárritu. Ens ha costat una mica anar-hi, per la llargada i la duresa de la pel•lícula, però els films anteriors del director (Amores perros, 21 gramos y Babel) eren un aval difícil d’ignorar.
Drama cru ambientat a Barcelona. La pel•lícula ens parla de la vida i el particular descens als inferns d’Uxbal (Javier Bardem) un home amb certes aptituds de vident que sobreviu mercadejant amb negocis il•legals : venta de productes falsificats, mà d’obra il•legal, immigrants, etc. en una ciutat fosca, dura i deshumanitzada . Espectacular Javier Bardem. Ell és la pel•lícula i fa que sigui suportable (no sabria dir si hi ha algun actor més capaç d’actuar tant i tan bé amb tot el seu físic. Incommensurable ). I dic que fa que la pel•lícula sigui suportable per que és fallida. La història és excessiva , artificiosa i forçada i això fa que no t’arribi o t’impacti com caldria. Sembla que el director adopta una visió elevada per explicar un món de misèries i això es nota i t’allunya. I alhora intenta explicar masses coses que només fan que saturar a l’espectador.
Probablement és un problema de guió. Serà cert que es troba a faltar la col•laboració del guionista Guillermo Arriaga .

6 comentaris:

acolostico ha dit...

Esta si me da lazines

Anna ha dit...

lazines?

Necessito un diccionari....

Juanma ha dit...

Iñarritu sin Arriaga es como Amenábar si Mateo Gil. Pero bueno, Babel ya era un bajonazo con respecto a 21 gramos, y esta con respecto a Amores perros...

Marta ha dit...

Aquesta fa mandra, per molt bé que estigui el Bardem va a ser que no

Sonia ha dit...

Toi de acuerdo. El guión chirría, demasiado drama concentrado, aveces no encuentras la relación entre tanta penuria junta...pero sí, el Bardem está magnífico!

Anna ha dit...

Iñarritu sin Arriaga es como Amenábar si Mateo Gil. Pero bueno, Babel ya era un bajonazo con respecto a 21 gramos, y esta con respecto a Amores perros...

totalment d'acord, tot i que a mi em continuen semblant pel·lícules bones, no ho negaré.(Però si que és cert que la visceralitat i l'impuls primari d'Amores Perros es perd en les següents, on les històries són un pèl més forçades)

Aquesta fa mandra, per molt bé que estigui el Bardem va a ser que no

No és especialment fàcil de baixar, a més..


Toi de acuerdo. El guión chirría,

ahí, ahí...El problema està aquí.