dimarts, 24 d’agost del 2010

The secret of Kells

(Atenció: aquest text pot desvetllar informació sobre l’argument de la pel•lícula o condicionar l'opinió sobre ella . Als interessats en veure-la, es recomana llegir-ho a posteriori. Per si de cas...)

Ens hem escapat a veure “The secret of Kells”, pel•lícula que va entrar a les nominades a millor film d’animació als passats premis Oscar (i que no va poder fer res contra “Up” . Tot i que després de veure-la m’ha fet replantejar un premi que creia molt merescut). La pel•lícula és una coproducció franco-irlandesa (només per això ja gairebé és una raresa) i ens explica la història de Brendan, un noi que viu en un monestir . El seu oncle, l’Abad, l’intenta protegir dels perills de l’exterior . L’arribada d’un monjo que fuig de les invasions dels víkings i que porta un valuós llibre per acabar farà despertar la curiositat en el nen ili donarà valor per introduir-se al bosc i descobrir què s’hi amaga.
El que més des destaca de “The secret of Kells” és que la majoria de les il•lustracions són fetes a mà. En aquests moments de cinema digital en 3D sorprèn gratament una pel•lícula així, que demostra que el cinema artesà encara pot oferir històries bones i fascinants. No estic en contra de l’animació digital, que ofereix coses molt interessats. Però continuo pensant que no és el mateix. Ara com ara visualment encara no permet donar el caliu als personatges que permet el dibuix artesanal (si no, repesqueu “Bambi” i tot el seu bestiari i en parlem) . La pel•licula beu de l’Imaginari celta (tal i com la història requereix) i extreu moltes imatges de l’art medieval. Visualment atrapa com un calidoscopi , que no pots deixar de mirar, i ofereix un missatge preciós: la bellesa i el coneixement no s’han d’amagar. Estan fets per compartir.

Preciosa. Per arrepapar-se a la butaca i gaudir-la.


Què bé que m’ho passo anant al cine! (ja està...ja ho he dit...)

7 comentaris:

acolostico ha dit...

ummmm...

Anna ha dit...

....
Eing?

Ara no se si està degustant el cafè amb llet, s'està estirant, està parlant de la pel·li o...

Requetebonica (la pel·li)

Replicant ha dit...

Faré cas de la teva recomanció...i per això no me l'he llegida!!, la veritat és que la tinc present!

Anna ha dit...

Val molt la pena, Replicant. I sentir els accents dels actors que posen veus és una delicia.
(Només la fan a un cine. Vigila que no sé si aguantarà gaire...)

Marta ha dit...

Me l'apunto si dura prou.
Irish, book, Kells... Guinness??? (Sorry... :p)

Anna ha dit...

Guinness???

Marta...que et perds! :-D

Marta ha dit...

[veu de ma mare on] Si ja ho està de perduda aquesta criatura [veu de ma mare off] :p