divendres, 8 de gener del 2010

Avatar

(Atenció: aquest text pot desvetllar informació sobre l’argument de la pel•lícula o condicionar la opinió sobre ella . Als interessats en veure-la, es recomana llegir-ho a posteriori. Per si de cas...)


Argument: Any 2154. Els humans han descobert un planeta llunyà anomenat Pandora on es troba un material molt preuat. Allà viuen ens Na’vi, uns éssers nadius, pacífics, que viuen amb harmonia amb la naturalesa. Jake Skully, un ex-marine paraplègic, es elegit per infiltrar-se dins dels indígenes a través d’un clon, un avatar., per tal de convenç-se’ls que marxin de les seves terres. Però les conseqüències d’aquesta operació seran inesperades.



Ja està vista Avatar. En 2D. L’opció 3D era a primera fila (i una és de mareig fàcil).
Ja està vista. No crec que la tornem a veure. Tècnicament espectacular, si. (Bé, suposo que am el 3D encara més). Si, fa patxoca. Si, en algun moment impressiona i tot.
A partir d’aquí.... Doncs no, no vaig poder evitar sortir mig enfadada. A veure, si et gastes el que et gastes en fer una pel•lícula així...home, deixa una mica de pressupost per agafar uns guionistes com déu mana. Fer una obra mestra és difícil. Fer una cosa correcta i digna, no tant, escolti. Crec que l’argument d’Avatar passarà als manuals d’història del cine com a arquetipus d’història facilona que ...funciona ?(posem-hi cometes). No s’han deixat cap dels tòpics. L’heroi traumatitzat, el “malo malísimo”, el secundari bo que la palma, història d’amor nyonya, missatge ecologista benintencionat... i tot col•locat de la manera més previsible possible. Com sempre, infantilitzant a l’espectador (per no dir que et tracten d’idiota. T’ho dono tot mastegat no sigui que no ho entenguis) I, a sobre, amb un metratge totalment excessiu (podrien haver retallar mitja hora perfectament, per no dir una..).

Buff...

(si voleu llegir una altre comentari, passeu per aquí )

13 comentaris:

Alba ha dit...

Hola Anny,

Doncs què vols que et digui, a mi, em va agradar molt, tant l'argument com visualment. I mira que les pelis de ciència ficció no és lo meu.

Jo la recomano.

acolostico ha dit...

Yo ya lo dije...

Pero es como en todo, dame 400 milones que haré algo espectacular... y que vas a contar?... eh, pues no se, lo de siempre , no?... ah bueno, vale, que nos tenías austaos James...

Anna ha dit...

Jo la recomano.
De fet, Alba, dels 5 que hi vam anar, crec que sóc l'única que va sortir enfadada ...

Yo ya lo dije...

Si, si... Però s'havia de veure per criticar-la amb coneixement de causa.

Marta ha dit...

M'afegeixo al club del "no". També la vaig veure en 2D... i no... gràcies, però no...

Pepi Toria ha dit...

És más barato un contenido de calidad bajo una forma "limitada", que todo lo contrario, pero claro, es más difícil, no luce tanto y el público capaz de apreciarlo es menor.

Sigamos haciendo mierdas vendibles, si total, se dan bofetadas por verlas...

manu ha dit...

LA veuré quan surti en dvd.

Anna ha dit...

M'afegeixo al club del "no".

Ja comencem a ser uns quants...

Sigamos haciendo mierdas vendibles, si total, se dan bofetadas por verlas...

Això és el que té el màrketing... T'obliguen a veure una cosa que no vols veure... (però clar, si no...com en pots parlar!)

LA veuré quan surti en dvd.

Si...ara en diuen "sortir en dvd" ...juàs!

No sé...crec que si en pantalla gran ja costa, en pantalla petita (on es perd espectacularitat) la cosa ja déu ser infumable! Pensa-t'ho!

Ferran Moreno ha dit...

Jo no vaig sortir enfadat, ni decebut; la pel·lícula és espectacular (3D). Però l'argument fa pena, i per moltes ulleres de 3D que ens posem, si els personatges són plans, són plans.

Replicant ha dit...

Ben dit, Ferran..i jo encara no l'he vista però ja he sentit aquestes opinions en altres...;)

Anna ha dit...

Però l'argument fa pena, i per moltes ulleres de 3D que ens posem, si els personatges són plans, són plans.

Amén.
Em va fallar el 3D

Ben dit, Ferran..i jo encara no l'he vista però ja he sentit aquestes opinions en altres...;)

És la prova evident que l'embolcall no ho és el més important.

Pepi Toria ha dit...

" (però clar, si no...com en pots parlar!)"

T'aseguro que veient el tràiler ja era suficient...

Una altra cagada dels experts en màrketing: la capacitat de "descobrir" la pel.lícula en 50 segons d'anunci, clar que, com s'ha corroborat, no hi havia gaire a "descobrir".

Anna ha dit...

T'aseguro que veient el tràiler ja era suficient...

Doncs tens raó. De fet, el trailer és un bon resum. Diria que com a pel·lícula, més que suficient. No sé pq després s'entesten a posar-hi dues hores i 57 minuts de metratge de més.

Jaume ha dit...

La PELICULA que visualment més m'ha impactat. Evidentment en 3D I ja la he vist 2 cops, i hi he de tornar a anar en una setmana!!!