dimarts, 1 de setembre del 2009

Cinema d'estiu

(Atenció: aquest text pot desvetllar informació sobre l’argument de la pel•lícula o condicionar la opinió sobre ella . Als interessats en veure-la, es recomana llegir-ho a posteriori. Per si de cas...)

L’estiu: Se suposa que és quan es té més temps i és quan vaig menys al cine. I no només és culpa de la cartellera (més fluixa que la resta de l’any, però tot i així amb cosetes). Però és que el temps és relatiu.. .i molt esmunyedís!

I casualment les últimes pel•lícules que he vist, animació (cinema infantil, entre cometes, Totes dues estan en la línia que porta últimament l’animació, pel•lícules per nens i adults (per tenir contents als fills i als pares que els han d’acompanyar).

Tercera part de la saga “La edad de hielo”. Graciosa, però amb un argument molt agafat pels pèls (el tema dels dinosaures és una mica forçat). Comença a ser preocupant com estiren el xiclet (quan potser ja no dóna per més). Amb tot , continua funcionant molt bé el personatge de l’Scrat (l’esquirol obsessionat per una gla). I fa força riure. I millora de carrer el nivell de moltes pel•lícules de no animació (sembla ser que hi comença a haver lloc per pel•lícules per nens que no els tracte com a idiotes i els ofereixen un discurs menys carca que el de les pel•lícules clàssiques de Disney.. i no tan clàssiques )


Amb “Up” entrem en un altre nivell. Pixar continua fabricant meravelles com xurros. Si “Los increïbles” i “Wall-E” es poden considerar obres mestres (si...ho dic convençuda), Up no queda curta. No acaba de ser rodona. Però la primera mitja hora val tant la pena que després poden posar el que els doni la gana. I és que la pel•lícula té dues parts molt marcades. La segona, la suposada part d’acció, no acaba de ser rodona i els personatges dels gossos, fluixos. Però la primera part, l’explicació de la relació de parella del protagonista i la seva dona, és impagable. Un exemple de com explicar una cosa bé de manera breu. I amb una sensibilitat aclaparadora (alguna llàgrima es va sentir a la sessió golfa , alguna...). No se la perdin. I arribin puntuals al cine. El curt que posen al començament és una perleta.

6 comentaris:

acolostico ha dit...

Ambas pendientes, es que el cine casi me ha perdido...

Marta ha dit...

Up: com bé dius, el curt del principi i el primer quart d'hora de la peli ja valen l'entrada sobradament.

Ice age 3 no ha caigut... per algun motiu fa més mandra que les anteriors

Anna ha dit...

Ambas pendientes, es que el cine casi me ha perdido...

A vostè el que l'han perdut són les cerveses! :-P

Up: com bé dius, el curt del principi i el primer quart d'hora de la peli ja valen l'entrada sobradament
Ai si...Què mono el curt!

Ice age 3 no ha caigut... per algun motiu fa més mandra que les anteriors

Es deixa veure...Però pots esperar perfectament a que caigui per la tele.

Juanma ha dit...

Però la primera part, l’explicació de la relació de parella del protagonista i la seva dona, és impagable.

En esa parte estábamos todos echando la lagrimita... Y después, tarareando la musiquita.

Es cierto que la segunda parte es algo más floja, pero Dug es impagable, y ya tenemos una nueva frase de cabecera: "Squirrel!". :-)

De todos modos, los jodíos de la Pixar han conseguido lo imposible: mantener el nivel de Wall-E. A ver si ahora que va a haber diez candidatas al Óscar a la mejor peli acaban ganándolo. Tarde o temprano acabará pasando, porque el mejor cine que se hace en Hollywood es el de animación.

Anna ha dit...

En esa parte estábamos todos echando la lagrimita... Y después, tarareando la musiquita.

És genial...

pero Dug es impagable, y ya tenemos una nueva frase de cabecera: "Squirrel!". :-)

Pq et facis una idea, m'he passar tot el viatge a Berlín cridant "antena!" cada cop que veia la torre de la tele ...

Tarde o temprano acabará pasando, porque el mejor cine que se hace en Hollywood es el de animación.

Miyazaki ja ho va aconseguir a Cannes. Temps al temps. I els de Píxar continuen en estat de gràcia..

manu ha dit...

Les recomano. Jo no les he vistes, però els nens sí i van tornar contents del cine ;-)