divendres, 12 de juny del 2009

Los mundos de Coraline

(Atenció: aquest text pot desvetllar informació sobre l’argument de la pel•lícula o condicionar la opinió sobre ella . Als interessats en veure-la, es recomana llegir-ho a posteriori. Per si de cas...)

Argument: La pel•lícula ens explica la història d’una nena que troba una versió millorada de la seva vida en un univers paral•lel en travessar una porta tapiada de casa seva. Una versió on els seus pares són més atents amb ella i on pot tenir tot allò que li agrada.... Però les coses de vegades no són tan fantàstiques com semblen de bones a primeres....


Una altra fantàstica pel•lícula d’animació, aquest cop de la mà de Henry Selick (culpable de “Pesadilla antes de Navidad”, una altra pel•lícula imprescindible). Aquest cop donant la seva versió d’una història de Neil Gaiman , un autor que conec a través de “The Sandman” (molt recomanables els primers. Després la cosa comença a repetir-se) i “El dia que cambié a mi padre por dos peces de colores” ( llibre que vaig decidir comprar pel seu títol, que em sembla genial, i per les il•lustracions de Dave McKean). La pel•lícula està filmada amb la tècnica de stop-motion (combinada amb alguns recursos digitals) i és un prodigi visual. Estèticament recorda una mica a “Pesadilla...” (el dubte és saber qui ha influenciat a qui, si Tim Burton al Sr. Selick o a la inversa) , però superant amb escreix les obres anteriors. Els paisatges són una meravella, la casa escenari de l’acció és increïblement inquietat i el personatge protagonista, Coraline, és un encert de disseny. A més, s’ha de reconèixer que el món visual que ha creat el Sr. Selick li va com anell al dit a la pertorbadora història del Sr. Gaiman, on es barreja la innocència amb el terror i les coses grotesques amb la bellesa. Història amb “alliçonament moral” , un conte de terror per nens que juga amb la idea de “Alicia al País de les Meravelles” ( o el món a l’altra banda del mirall o de la porta que també apareixia a “El Laberinto del Fauno”, una altre perla) . Una altra pel•lícula imprescindible. Això si, por arribar a fer por. Nens gaire petits o porucs, abstenir-se.

6 comentaris:

acolostico ha dit...

Que ritmo, es imparable...

La pondremos en lista, aunque seguro caen otras cosas antes... o no, vaya a saber...

Anna ha dit...

Que ritmo, es imparable...

...sagerat....

La pondremos en lista,

Val la pena (palabrita)

Marta ha dit...

M'apunto a lo d'apuntar-la a la llista

Anna ha dit...

M'apunto a lo d'apuntar-la a la llista

Apunti, apunti (amb lletra vermella i majúscules)

manu ha dit...

Ainx, i jo que la volia pillar pels nens...

Anna ha dit...

Per tu, Manu, per tu...(Que t'agradarà. Ja ho veuràs)
Els teus nens crec que passarien una mica de por....