dissabte, 30 de maig del 2009

Star Trek : El futuro comienza

(Atenció: aquest text pot desvetllar informació sobre l’argument de la pel•lícula o condicionar la opinió sobre ella . Als interessats en veure-la, es recomana llegir-ho a posteriori. Per si de cas...)


Ja hem vist Star Trek, la versió cinematogràfica del 2009, obra del Sr. J. J. Abrams, el geni de “Lost” (sèrie im-pres-cin-di-ble per qui encara no la conegui). I tot i que una servidora no ha estat mai una gran seguidora de la sèrie original (a mi sempre m’ha enganxat més el capità Jean Luc Picard i el seu comandant Data) i que l’última pel•lícula que vaig veure era francament per oblidar , doncs venia de gust tornar a veure l’Entreprise , aquesta mena de Dymo volador gegant, voltant per aquests mons de déu.
Suposo que a aquestes alçades tothom sap que aquesta pel•lícula explica els orígens....O torna al orígens. O va i ve dels origens cap al futur i torna ...més o menys... (si és que vaig entendre l’argument ) En el fons, un intent de mantenir els seguidors de tota la vida i enganxar el públic jove, nou, que desconeix què carai és Star Trek. I la jugada no surt pas malament.
La pel•lícula és efectiva. I té un començament brillant (de fet, gairebé m’atreviria a dir que els primers minuts són els millors de tot el film). A partir d’aquí, certa previsibilitat (que no deixa de funcionar prou bé), algunes coses de cara a la galeria que potser sobren (francament, no calia una persecució amb fauna autòctona en un planeta gelat perdut de la mà de déu, amb un bestiari que recorda sospitosament els animalons que apareixen en altres pel•lícules) i frases lapidàries amb tocs d’humor que funcionen (mira que dir-li “no me jodas” a l’Spock “adult”.P erò una mica de respecte, home!) El de menys és que la meitat dels diàlegs "tècnics" no els entenguin ni els propis guionistes i que les escenes d’explosions , gran part del metratge, siguin un pèl caòtiques. El millor? L’Eric Bana, sense cap mena de dubte ( Uo! )

I moltes coses a comentar a la tertúlia de després (per cert, en un local que recordava gairebé l’Enterprise....). Qui havia de dir que l’esgrima seria tan útil a l’any 2250 ? I a aquestes alçades el millor recurs per espantar un animal famolenc continua sent el foc? (i com carai es fa foc en un planeta gelat on t’han deixat tirat?) . I molta tecnologia, però tots es passen la pel•lícula discutint a cops de puny (colla de primats!) I quina gran frase .. “cuida la nave que es nueva”. ( ja ens imaginem que una assegurança a tot risc de l’Enterprise ha de sortir per un ull de la cara...però tot i així...).

En resum, entretinguda. I sabent a priori què es va a veure.

Això si, vistos els trailers que passen abans de la pel•lícula, la conclusió és no hi ha cap mena d’esperança, ni en les futures estrenes (uix...quina mala pinta) ni pel planeta Terra. Per terra, aire o mar, tot acabarà petant. "Que lo sepan".

9 comentaris:

acolostico ha dit...

Para echarse unas risas, como siempre con Star Trek :P

Anna ha dit...

Hi ha coses que te les has de prendre a guassa per força...
(i no parlem de "l'actualització" que han fet dels xandalls...vull dir, uniformes...)

Pepi Toria ha dit...

Jo tinc un dubte: cal que la tripulació femenina semblin les hostesses del UN DOS TRES? poca faldilla i molt poc a dir...

Marta ha dit...

Encara pendent, però és que me la posen a uns horaris...
...i si vaig patir el trailer de transformers el dia que vaig anar a veure el hugh jackman, vull dir Lobezno i ufff!

Anna ha dit...

poca faldilla i molt poc a dir...Un clàssic de les pel·lícules d'acció... Un clàssic...

.i si vaig patir el trailer de transformers Patir literalment (que a més del repelús que dóna, a sobre mareja....No poden tenir la càmera quieta?)

manu ha dit...

cal que la tripulació femenina semblin les hostesses del UN DOS TRES?No ho tenia clar, però ara la veuré XDDD

Sonia ha dit...

A mi me gustó lo de..." ten cuidado con la nave...que es muy nueva" rollo...como me rayes el coche te mato! :-)

Grine ha dit...

A ver si "alguno" termina sus exámenes y la veo. Me he leído su comentario muy por encima (para no destriparla mucho) y creo que me anima más todavía. En la lista de pendientes que crece cada día...

Anna ha dit...

A ver si "alguno" termina sus exámenes y la veo

Ay...¿que lo tienen secuestrado? cachis...

En la lista de pendientes que crece cada día...

Pues si a usted le crece...La mía ya llega a monte ocho mil..