dilluns, 5 de gener del 2009

Gomorra

(Atenció: aquest text pot desvetllar informació sobre l’argument de la pel•lícula. Als interessats en veure-la, es recomana llegir-ho a posteriori. Per si de cas...)


Sinopsis: Els habitants de la província de Nàpols, a Itàlia, no poden viure les seves vides d’una forma gaire lliure, ja que la Camorra té el poder sobre tot el que es mou. En aquest ambient es mouen un adolescent amb ganes de créixer ràpid, dos joves descontrolats que pretenen actuar per lliure, un veterà sastre que vol guanyar-se millor la vida, el vell repartidor dels pagaments setmanals a les famílies i dos empresaris que busquen ampliar el negoci.

Interessant pel•lícula basada en el llibre del mateix títol de l’escriptor Roberto Saviano, conegut per les amenaces de mort que ha rebut per part de la Camorra napolitana.
I d’això tracta la pel•lícula, de la Camorra. O del Sistema (con sembla ser que l’anomenen a Nàpols) Vista des de la part de baix i explicada d’una manera tan realista que en certs moments sembla que estiguem davant d’un documental. El director, Matteo Garrone no jutja ni pren partit: només ens mostra la quotidianitat d’una organització ( de manera crua, això si.) Curiós veure, acostumats com estem a les pel•lícules de la màfia americana envoltada de diners, casinos i grans negocis, la part poc lluent d’un organització criminal sense escrúpols que condiciona la vida de la gent de manera que no hi ha cap altra sortida. Pobresa, ignorància, por i, sobretot, quotidianitat a Nàpols i els seus suburbis.
Molt recomanable.

(Més informació aquí)

9 comentaris:

Anònim ha dit...

En la lista para ver, pero es larga la lista y últimamente las salas de cine no llaman mucho...

Anna ha dit...

Doncs espavilis…Que Gomorra encara aguanta bé a la cartellera, però gener i febrer venen farcits d’estrenes pre-Oscars i se li acumularà la feina…

Marta ha dit...

Doncs jo vaig veure el tràiler i em va fer mandra...

manu ha dit...

¿Y cuando estrenan la segunda parte, sí, hombre, esta, la de Sodoma? :P

Anna ha dit...

Doncs jo vaig veure el tràiler i em va fer mandra...

Dona...no és una comedia lleugereta, però val la pena...(crec...)


¿Y cuando estrenan la segunda parte, sí, hombre, esta, la de Sodoma? :P

Directament en dvd a la secció d'adults del seu videoclub :-P

Juanma ha dit...

Un amigo que está casado con una italiana ya nos había contado del libro este verano, y lo flipamos. Aún no me lo he podido leer, ni ver la peli, pero está muy arriba en la lista de deseos.

Algo bueno: la Camorra no ha cumplido sus amenazas, y Saviano sigue vivo. Algo es algo.

Anna ha dit...

No te la perdis, Juanma!

Algo bueno: la Camorra no ha cumplido sus amenazas, y Saviano sigue vivo. Algo es algo.

Jo no dormiria gaire tranquil·la si tingués una amenaça seva a sobre...Sobretot després de veure com les gasten...i a quin nivell es mouen...

Per tal que us feu una idea del nivell de realisme de la pel•lícula....

Maite ha dit...

Ahir vaig llegir al diari q 3 dels actors de la peli han acabat a la presó acusats de ser camorristes també a la vida real !! Fortíssim !! ( Són Giovanni Venosa, Salvatore Fabricino i Bernardino Terracciano )

Anònim ha dit...

Ja m'han pres el comentari de Sodoma!
Això em passa per a escriure tard al blog... :-(
Doncs res, només dir que a mi també em va agradar... ara només falta llegir el llibre!